flanco.ro/

Kiwi.com: Românii petrec o singură zi în orașele din țară, în medie

Sezonul festivalurilor îi determină pe români să traverseze țara în lung și-n lat în căutarea experiențelor estivale. Kiwi.com, una dintre principalele companii de travel-tech, oferă informații despre unde și cum au călătorit românii în propria țară anul acesta.

Articole
25. Jul 2023
131 views
Kiwi.com: Românii petrec o singură zi în orașele din țară, în medie
  • Până pe 20 iulie, românii au rezervat deja 86% din zborurile interne pe care le-au rezervat pe toată durata anului 2022 pe Kiwi.com;
  • Principalele 5 destinații sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Suceava și Oradea;
  • 81% dintre cei care au călătorit în interiorul României au petrecut până la 3 zile la destinație.

 

 Sezonul festivalurilor îi determină pe români să traverseze țara în lung și-n lat în căutarea experiențelor estivale. Kiwi.com, una dintre principalele companii de travel-tech, oferă informații despre unde și cum au călătorit românii în propria țară anul acesta.

 

Până în data de 20 iulie, românii rezervaseră deja 86% din totalul de zboruri interne rezervate în 2022 pe Kiwi.com.* Conform datelor companiei, interesul pentru călătoriile în țară este în creștere, dat fiind faptul că în 2022 numărul de rezervări a fost dublu față de anul anterior.

 

Cei mai mulți călătoresc către și din capitală, iar cele mai tranzitate rute, până acum, sunt Cluj-Napoca - București și retur, Timișoara - București și retur, urmate de Suceava - București și Iași - București. Principalele 5 destinații sunt Bucureștiul, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Suceava și Oradea.

 

Topul naționalităților care călătoresc între orașele țării (cu excepția românilor, care reprezintă, desigur, majoritatea), sunt francezii, americanii, israelienii, grecii, marocanii, italienii, sirienii, germanii și tunisienii.

 

Cei care și-au cumpărat bilete dus-întors pentru călătorii interne în România prin Kiwi.com au petrecut, în medie, 1.06 zile la destinație, așa că este posibil ca cei mai mulți să călătorească în interes de serviciu. 81% dintre ei petrec până la 3 zile la destinație, 13% între 4 și 6 zile, iar 5% se întorc după 1-2 săptămâni.

 

O treime dintre cei care au călătorit în România și-au rezervat biletele cu până la 3 zile înainte de data plecării, 20% cu 3 săptămâni și până la 2 luni în avans, 13% cu 1-2 săptămâni înainte de data plecării, 13% cu 4-6 zile în avans, iar 12% și-au finalizat rezervările cu 2-3 săptămâni înainte de data zborului. Prețul mediu plătit pentru zborurile interne a fost de 105 euro.

 

Este posibil care majoritatea acestor călătorii să aibă legătură cu munca, din moment ce durata vizitelor sugerează călătorii cu un anumit scop, pentru o plecare de o zi, și mai puțin un city-break. Conform unui sondaj realizat de STEM/MARK pentru Kiwi.com** 22.6% dintre români spun că angajatorii lor oferă muncă în regim hibrid.

 

Mai mult, întrebați despre îmbinarea călătoriilor cu lucratul, 49.6% dintre români au spus că explorarea locurilor noi îi ajută să scape de stres și îi face mai fericiți la birou, lucru ce are un impact pozitiv asupra muncii lor, iar pentru 31.7% călătoriile deschid noi perspective și servesc ca sursă de inspirație pentru noi idei.

 

Conform aceluiași sondaj, 17.1% dintre români au spus că locul lor de muncă presupune călătorii în afara țării de două ori pe an, în timp ce pentru 9.6% dintre ei, acest lucru se întâmplă trimestrial, iar 4% călătoresc în alte țări în interes de serviciu o dată pe lună.

 

*Datele pentru anul 2023 se referă la rezervări finalizate pentru zboruri interne pe Kiwi.com până în data de 20 iulie. Datele pentru anii anteriori se referă la rezervări efectuate pe toată durata anului.

 

**Datele au fost colectate între 14 și 24 octombrie 2022, în cadrul unui sondaj realizat de STEM/MARK la comanda Kiwi.com. Grupul țintă a fost format din persoane cu vârste între 18 și 59 de ani, care au călătorit în afara țării în interes personal de cel puțin 2 ori în ultimii 6 ani, pe un eșantion de respondenți din România (n=1010), Republica Cehă (n=1012), Slovacia (n=1008), Ungaria (=1014), Polonia (n=1010). Metoda folosită pentru colectarea datelor a fost CAVI.

provident.ro

Comments

No comments has been added on this post

Add new comment

You must be logged in to add new comment. Log in
flanco.ro/
melimeloparis.ro
Categories
Comunicate De Presa
Un comunicat de presă este o comunicare scrisă sau înregistrată, care se adresează membrilor comunității de jurnaliști de știri cu scopul declarat de a anunța că anumite informații au valoare de știri. În mod curent comunicatele de presă sunt transmise prin poștă, fax, telefon sau e-mail la editorii ziarelor, revistelor, stațiilor de radio și televiziune, respectiv rețelelor de radio și televiziune. Pentru a distribui un comunicat de presă sunt folosite serviciile comerciale de distribuire a difuzărilor știrilor. De asemenea, in era digitala au aparut si o serie de site-uri de comunicate de presa, care ajuta la distribuirea online a mesajului. Acestea contribuie la o diseminare mai rapida si pe scara larga, deoarece la acestea au acces atat jurnalisti (care pot prelua mesajul ca subiect de stire), cat si companii sau utilizatori simpli. In mediul online, comunicatele nu ajuta doar la comunicarea mesajului, ci si la optimizarea pe motoarele de cautare (SEO).
Publicitate
Publicitatea se ocupă cu promovarea bunurilor, serviciilor, companiilor și ideilor, de cele mai multe ori prin mesaje plătite. Scopul direct ale acestor mesaje este stimularea dorințelor clienților potențiali, și formarea asociațiilor pozitive în legătură cu produsul sau compania promovată
Articole
Lately commented
apiland.ro
Sunteți un vânzător profesionist? Creează cont