flanco.ro/

Ești implicat într-un proces penal? Iată cum te poate ajuta un avocat din Suceava

Ai fost acuzat de o faptă penală? Să știi că nu poți trece cu vederea sau nu poți trata cu superficialitate o astfel de problemă. Dacă nu beneficiezi de serviciile unui avocat specializat în Drept Penal, care să te apere în fața instanței de judecată, consecințele pot fi dezastruoase.

Articole
25. Jul 2023
1161 views
Ești implicat într-un proces penal? Iată cum te poate ajuta un avocat din Suceava

 

 

Un proces penal lasă întotdeauna un gust amar în sufletul tău, dar și în sufletul celor apropiați ție. Pentru a trece cu brio peste el, vei avea nevoie de consultanță avizată pe care doar un specialist ți-o poate oferi. Astăzi discutăm despre ajutorul pe care ți-l poate oferi un cabinet individual de avocatura în cazul în care ești acuzat de o faptă penală.

 

Care sunt principalele infracțiuni de natură penală?

 

Doar cu ajutorul unui avocat poți lua cele mai bune decizii și poți găsi o soluție eficientă pentru problema cu care te confrunți. Haide să vedem împreună care sunt principalele infracțiuni de natură penală pentru care este necesară implicarea personalului unui cabinet individual de avocatură:

 

 • evaziune fiscală;
 • corupție;
 • spălare de bani
 • abuz și neglijență în serviciu;
 • conducere sub influența alcoolului sau a drogurilor;
 • vătămare sau ucidere din culpă;
 • mărturie mincinoasă;
 • ultraj;
 • operațiuni financiare efectuate prin mijloace frauduloase;
 • înșelăciune.

 

Acestea sunt principalele infracțiuni care intră în aria de expertiză a unui avocat specializat în Drept Penal. Există mult mai multe infracțiuni pentru care poți fi acuzat, iar un avocat specializat ți le poate enunța.

 

Doar colaborând cu un expert în domeniu poți găsi cele mai bune căi de atac și poți obține un verdict cât mai favorabil. Dacă se dovedește că ești vinovat, tot ce poate face un avocat specializat este să obțină o pedeapsă cât mai ușoară pentru tine.

 

Ce poate face un avocat atunci când ești implicat într-un proces de natură penală?

 

Un avocat specializat în Drept Penal poate interveni în toate tipurile de urmăriri penale. El îți poate oferi atât consultanță, cât și asistență și chiar reprezentanță în fața instanței. La toate acestea se adaugă și următoarele servicii juridice:

 

 • evaluarea corespunzătoare a cazului;
 • redactarea cererilor și acțiunilor în justiție;
 • pregătirea căilor de atac, atât în faza de urmărire penală, cât și în cea de judecată;
 • strângerea probelor pentru apărare;
 • realizarea contestațiilor de executare sau de întrerupere a acestora.

 

Te poate ajuta un avocat să obții o cerere de liberare condiționată?

 

Da, te poate ajuta, însă doar în anumite situații. El va depune o cerere de liberare condiționată doar dacă:

 

 • ai executat cel puțin 2/3 din durata pedepsei, atunci când condamnarea nu depășește 10 ani, sau cel puțin 3/4 din durata pedepsei, atunci când aceasta nu depășește mai mult de 20 de ani și în cazul în care condamnarea a fost făcută pe o perioadă mai mare de 10 ani;
 • te afli în executarea pedepsei într-un regim semideschis sau deschis;
 • ai îndeplinit integral obligațiile civile stabilite pe baza hotărârii de condamnare;
 • instanța este convinsă că tu te-ai îndreptat și că te poți reintegra în societate;
 • ai împlinit vârsta de 60 de ani și ai executat deja jumătate din durata pedepsei, atunci când aceasta nu depășește 10 ani, sau cel puțin 10 ani din durata pedepsei, în cazul condamnării pe o perioadă mai mare de 10 ani, doar dacă sunt îndeplinite, din nou, anumite condiții despre care îți poate vorbi avocatul.

 

Ai fost condamnat pe viață? Există posibilitatea de a obține o liberare condiționată? Da, însă doar în anumite situații, după cum urmează:

 

 • ai avut o bună conduită pe toată perioada executării pedepsei;
 • ai executat deja 20 de ani de detenție;
 • instanța este convinsă că tu te-ai îndreptat și te poți reintegra în societate.

 

Faptele penale, mai ales dacă se demonstrează că ești vinovat și primești o condamnare, sunt foarte greu de rezolvat. Avocatul poate obține un verdict cât mai favorabil în ceea ce te privește, însă doar în anumite condiții și cu dovezi cât mai clare.

 

Nu încerca să te aperi singur într-un proces de natură penală. Riști să faci mai mult rău decât bine și cu siguranță nu îți dorești acest lucru. Așadar, apelează cât mai curând la un cabinet individual de avocatură din Suceava sau din orașul tău!

provident.ro

Comments

No comments has been added on this post

Add new comment

You must be logged in to add new comment. Log in
flanco.ro/
melimeloparis.ro
Categories
Comunicate De Presa
Un comunicat de presă este o comunicare scrisă sau înregistrată, care se adresează membrilor comunității de jurnaliști de știri cu scopul declarat de a anunța că anumite informații au valoare de știri. În mod curent comunicatele de presă sunt transmise prin poștă, fax, telefon sau e-mail la editorii ziarelor, revistelor, stațiilor de radio și televiziune, respectiv rețelelor de radio și televiziune. Pentru a distribui un comunicat de presă sunt folosite serviciile comerciale de distribuire a difuzărilor știrilor. De asemenea, in era digitala au aparut si o serie de site-uri de comunicate de presa, care ajuta la distribuirea online a mesajului. Acestea contribuie la o diseminare mai rapida si pe scara larga, deoarece la acestea au acces atat jurnalisti (care pot prelua mesajul ca subiect de stire), cat si companii sau utilizatori simpli. In mediul online, comunicatele nu ajuta doar la comunicarea mesajului, ci si la optimizarea pe motoarele de cautare (SEO).
Publicitate
Publicitatea se ocupă cu promovarea bunurilor, serviciilor, companiilor și ideilor, de cele mai multe ori prin mesaje plătite. Scopul direct ale acestor mesaje este stimularea dorințelor clienților potențiali, și formarea asociațiilor pozitive în legătură cu produsul sau compania promovată
Articole
Lately commented
apiland.ro
Sunteți un vânzător profesionist? Creează cont